En fräsch ingefärsdressing smaksätter salladen med böngroddar och riven vitkål. Den smakar gott till den smakrika laxen.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé skinn- och benfri
0,75 tsk salt
1 dl crème fraiche paprika & chili
1 tsk potatismjöl

Sallad:

100 g vitkål
410 g böngroddar i vatten, i burk

Dressing:

1 msk ingefära finriven
2 tsk honung
2 msk olivolja
3 msk vatten
1 msk äppelcidervinäger
0,5 krm salt

Tillbehör:

ris, sallad

Ugnsstekt lax med bönsallad

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö på salt. Blanda crème fraiche och potatismjöl. Bred det på fisken. Stek mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 60°.
2. Strimla vitkålen fint. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Blanda vitkål och böngroddar. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
3. Servera laxen med sallad och ris.