Ugnsstekt kyckling med kålrabbi

Ingredienser 4 person(er)

2 tsk dijonsenap
1 st grönsaksbuljong, tärning
1 st kålrabbi
15 st oliver
3 msk örtkryddor, färska, t ex basilika, timjan, salvia
1,5 tsk salt
1 msk smör
15 st tomater, soltorkade
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 tsk balsamvinäger
2 st morötter
1 st kyckling
200 g rotselleri

1. Sätt ugnen på 200°. Stycka kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra kycklingdelarna runt om. Bryn i smör i en stekpanna. Lägg bitarna i en stor ugnssäker form.
2. Skala kålrabbi, morötter och rotselleri. Skär dem i grova tärningar. Halvera de soltorkade tomaterna, fördela alltsammans i formen. Strö över oliverna och örtkryddorna.
3. Koka upp grädde, buljongtärning, balsamvinäger och dijonsenap. Häll det över kyckling och grönsaker i formen. Grädda på andra falsen i 30 min. Servera med couscous eller kokt avorioris.

Recept från