Fläskfilé med krispigt täcke av parmaskinka. Morötterna och löken får lite tuggmotstånd, vill du att de ska vara mjuka så strimlar du riktigt fint.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g fläskfilé
250 g fläskfilé
1 tsk soja
1 tsk olivolja
1 vitlök klyfta, liten, pressad
1 krm salt
1 krm vitpeppar
2 tunna skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka (ca 14 g)
0,5 lök liten, gul
2 morötter
1 äpple litet, syrligt
2 krm gourmetsalt

Tillbehör

450 g potatis

Ugnsstekt fläskfilé med äpple och lök – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén. Blanda samman soja, olja, vitlök, salt och peppar och gnid in fläskfilén med blandningen.
    Skär bort allt synligt fett från parmaskinkan och vira den om fläskfilén.
  2. Skär lök och morot i tunna skivor. Skär äpplet i knubbiga skivor och blanda med lök och morot i en ugnssäker form, strö på salt. Lägg fläskfilén ovanpå.
  3. Stek i ugn till 68° innertemperatur i köttet, ca 30 minuter. Servera med kokt potatis och garnera med en kvist basilika.