Paprika, tomat, lök och färskpotatis passar bra att rosta i ugn.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 msk rapsolja - eller oliv
1 röd paprika
1 gul paprika
2 tomater medelstora
6 potatisar små
2 knipplökar
4 vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk hasselnötter grovhackade eller hela solroskärnor
1 knippa persilja några kvistar, slätbladig

Tillbehör

4 rostbiff skivor

1. Sätt ugnen på 225°. Pensla en ugnssäker form med olja.
2. Dela paprikorna och skär bort kärnor och fästen. Dela varje paprika i 4 delar. Skär tomaterna i halvor. Skrapa potatisen och skär den i halvor. Skär bort rotfästet på lökarna och skär dem i halvor på längden, sedan i 3 delar. Låt vitlöksklyftorna vara oskalade.
3. Lägg alla grönsakerna i formen, tomaterna med snittytan upp. Salta, peppra och ställ in formen mitt i ugnen. Vänd grönsakerna utom tomaterna med stekspade efter 10 min. Låt stå ytterligare 5–6 min.
4. Strö på nötter eller solroskärnor, gärna rostade i torr stekpanna. Garnera med persilja. Servera med tunt skivad rostbiff.