Ugnsrostad potatissallad med senap och getost till grillad entrecôte

Den goda dressingen är blandad med en mycket grov senap baserad på cidervinäger. Den säljs under märket Werners Gourméservice men kan naturligvit ersättas med annan grov, osötad senap.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen men låt skalet vara kvar. Torka den torr med handduk.
2. Häll olja i en långpanna, rulla potatisarna däri och salta. Sätt in plåten i ugnen ca 10 min.
3. Skölj squash och paprikor. Halvera squashen och skär den i trekantiga bitar, stora som potatisarna. Halvera och kärna ur paprikorna. Dela dem ytterligare en gång och skär trekanter. Ta ut plåten med potatisen och lägg i squash och paprikabitar. Rosta ytterligare 15-20 min.
4. Blanda undertiden samtliga ingredienser till dressingen. Skölj mangolden, plocka bladen från basilikan och skiva getosten.
5. Ta ut de rostade grönsakerna och häll upp dem på fat. Vänd i spenat och basilika och blanda med hälften av dressingen. Ställ getostskivorna i salladen så smälter de lätt.
6. Salta och peppra köttet på båda sidor. Grilla i het panna eller på grillen 1-2 min på var sida. Servera genast med den rostade salladen och resten av dressingen.

Recept från Allt om Mat