Ugnsrostad frukt med ingefärskräm

Koka citronkrämen i förväg och blanda ner yoghurten vid serveringen.

20 min + 25 min i ugnen + tid att svalna

1. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär papaya och mango i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala, skär bort den hårda mittstocken och skär ananasen i tärningar. Skär bort skalet från apelsinerna med vass kniv. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.  
2. Blanda frukten på en plåt och sikta över florsocker. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
3. Ingefärskräm: Vispa ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och vispa i äggsmet och citronsaft.   
4. Sjud smeten under omrörning på svag värme till en tjock kräm,
ca 10 min. Låt krämen kallna.
5. Blanda citronkrämen med inge-fära. Vänd ner yoghurten. Garnera frukten med mynta och servera med ingefärskräm.

Recept från