Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt

Recept på ugnsrostad fänkål  med korv och paprikayoghurt. Köp hem några smakrika korvar med hög kötthalt, skippa brödet och servera dem med gröna tillbehör.

För 4 personer:

Ingredienser

4 fänkålsstånd
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald
chiliflakes ev
4 korvar valfria, av bra kvalitet

Paprikayoghurt:

1 burk grillad paprika (500 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl turkisk yoghurt
1 msk citron pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

20 minuter + 30 minuter i ugn

Ugnsrostad fänkål med korv och paprikayoghurt — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Strö eventuellt över chiliflakes.
  2. Rosta fänkålen mitt i ugnen tills den är mjuk, ca 30 min.
  3. Paprikayoghurt: Häll paprikan i ett durkslag och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och  vitlök till en slät crème. Blanda ner yoghurten och smaka av med citronsaft. Krydda med salt och peppar.
  4. Snitta korvarna och stek dem i en stekpanna tills de är genomstekta. Servera fänkålen med korv och paprikayoghurt.