Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter

Recept på ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling i långpanna. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna. Klart på bara 20 minuter i ugnen!

Annonsen laddas.

15 min + 15 i ugn

Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek ca 2 min. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.

3. Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och 2 msk vinäger. Krydda med 1 tsk salt, 1/2 tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

4. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 min. Servera med ris.

Recept från Allt om Mat