Ugnspannkakan med korv i är en brittisk familjeklassiker. Här även med lök, rosmarin och tomater. Servera med sallad. Receptet är också känt som Toad in the hole.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl mjölk
2 dl vetemjöl
3 ägg
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
2 rödlökar
300 g prinskorv
0,5 msk rapsolja
1 kvist rosmarin färsk
2 tomater

Tillbehör

blandad sallad

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa samman mjölk, vetemjöl, ägg, salt och peppar och låt smeten stå ca 10 min.
2. Skala och klyfta rödlöken. Lägg korv och rödlöksklyftor i en oljad ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min.
3. Ta ut formen, strö över rosmarin och häll på ägg-smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Tärna tomaterna och strö dem över. Låt steka med ca 1 minut.

Ca 450 kcal per portion, 26 g fett,
19 g protein, 34 g kolhydrater