Underbar ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen

Recept på ugnspannkaka med färska bär och grädde på toppen. Ugnspannkaka med söta bär i smält vit choklad och len, iskall grädde.

20 min + 30 min i ugnen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker i en skål. 
Rör i mjöl och salt. Tillsätt mjölken 
under vispning. Låt stå.
  3. Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, med 1/2 msk smör. Ströa formen med 2 msk socker. Lägg de frysta bären på bottnen. Hacka chokladen och strö över. Häll över äggsmeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten ”stannat”.
  5. Servera desserten kall eller ljummen med en klick grädde.

Recept från /LagaLätt