Ugnspannkaka med fläsk

Recept på ugnspannkaka med fläsk, rårörda lingon och vitkålssallad med äpple. Välj en ordentlig långpanna, annars sväller pannkakan över kanten och bränns lätt.

Annonsen laddas.

35 min

Ugnspannkaka med fläsk

 

1. Sätt ugnen på 250°. Småtärna fläsket. Lägg det i en långpanna. Stek fläsket mitt i ugnen ca 10 min.

2. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och salt. Häll smeten i långpannan  med fläsket och grädda pannkakan ca 20 min.

3. Sallad: Finstrimla kålen. Grovriv äpplet. Blanda kål och äpple med salt och peppar.

Lingon:

4. Rårör lingonen med sockret.

5. Servera pannkakan i bitar med kål och lingon.

Recept från Allt om Mat