Ugnspannkaka med fläsk

Recept på ugnspannkaka med fläsk, rårörda lingon och vitkålssallad med äpple. Välj en ordentlig långpanna, annars sväller pannkakan över kanten och bränns lätt.

35 min

Recept: Ugnspannkaka med fläsk

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Småtärna fläsket. Lägg det i en långpanna. Stek fläsket mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Vispa upp äggen. Tillsätt hälften av mjölken och mjölet och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och salt.
  4. Häll smeten i långpannan med fläsket och grädda pannkakan ca 20 min.

Sallad:

Finstrimla kålen. Grovriv äpplet. Blanda kål och äpple med salt och peppar.

Lingon:

Rårör lingonen med sockret.

 

Servera pannkakan i bitar med kål och lingon.

Recept från