Ugnspannkaka kan göras i en mängd varianter och smaker. Prova gärna att göra ugnspannkaka med t ex skinka, skivade äpplen eller bär i pannkakssmeten när du känner dig säker på grundreceptet.

För 3 person(er)

Ingredienser

Ugnspannkaka

2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 krm salt
1 msk smör

Tillbehör

bär, frukt eller sylt

Ugnspannkaka

1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjölet och häll ner det i en skål.
Mät upp mjölken och häll ner hälften av den i skålen. Vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken.
2. Knäck äggen i mot kanten av skålen och vispa ner dem i smeten. Rör ner salt.
3. Ta en klick smör på en bit smörpapper eller hushållspapper och smörj en långpanna, 30×40 cm. Häll i smeten och grädda pannkakan tills den fått fin färg, ca 20 min.
4. Ta ut plåten försiktigt ur ugnen och låt den svalna några minuter.
Skär pannkakan i bitar och servera med sylt eller färsk frukt i bitar.