Ugnsomelett, vegetarisk

Ugnsomelett med grönsaker. Grönsaksomelett i långpanna med fänkål, rödlök och fetaost. En härligt god ugnsomelett som är lätt att laga och kan göras dagen före och värmas.

Annonsen laddas.

Ugnsomelett, vegetarisk

 

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm.
2. Skär squashen i skivor på längden och lägg dem i formen. Pensla dem med 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen 7-8 min.
3. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skiva löken. Blanda fänkål och lök med 1/2 msk olja. Lägg fänkål och lök på squashen och rosta ytterligare 5-6 min. Strö över timjan, oregano, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Sänk ugnsvärmen till 200°. Häll äggstanningen över grönsakerna och smula över fetaosten. Fördela tomaterna över omeletten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Repa bladen från rosmarinen och strö dem över. Grädda omeletten ca 25 min, tills den är fast och gyllene.

Recept från Allt om Mat