Recept på ugnsomelett med grönsaker. Grönsaksomelett i långpanna med fänkål, rödlök och fetaost. En härligt god ugnsomelett som är lätt att laga och kan göras dagen före och värmas.

För 10 pers på buffé

Ingredienser

1 squash (ca 300 g)
1 msk olivolja + 0,5 msk
1 fänkålsstånd (ca 150 g)
2 rödlökar
1 tsk timjan
1 tsk oregano
0,5 tsk salt + 1 tsk + 1 krm
1 krm svartpeppar nymald, + 1 krm + 1 krm
6 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl lagrad sveciaost riven
150 g fetaost
200 g tomater små
2 rosmarin kvistar

Ugnsomelett, vegetarisk

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 20 x 30 cm.
  3. Skär squashen i skivor på längden och lägg dem i formen. Pensla dem med 1 msk olja. Rosta mitt i ugnen 7-8 min.
  4. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skiva löken. Blanda fänkål och lök med 1/2 msk olja. Lägg fänkål och lök på squashen och rosta ytterligare 5-6 min. Strö över timjan, oregano, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  6. Häll äggstanningen över grönsakerna och smula över fetaosten. Fördela tomaterna över omeletten. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Repa bladen från rosmarinen och strö dem över.
  7. Grädda omeletten ca 25 min, tills den är fast och gyllene.