Ugnsomelett, ostrulle

Stor ostfylld ugnsomelett som rullas ihop. När ostrullen fått ligga en stund skärs den i skivor som sedan grillas.

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en tjockbottnad kastrull och rör ner mjöl. Vispa ner mjölk och ta av från värmen.
2. Vispa ned äggulorna i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna i en skål till ett hårt skum. Blanda ner dem och salt. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
3. Strö på basilika och ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
4. Låt den svalna något och rulla ihop den från långsidan. Rulla in ruladen i bakplåtspapper och låt den vila minst 1 timme.
5. Ta bort papperet runt ruladen och skär den i ca 2 cm breda skivor. Pensla dem med olja och grilla ca 1 minut på varje sida. Servera med grillade grönsaker och tomatsås (se recept).

Recept från