Recept på omelett i ugn med tomatsallad. Omeletten kan göras i förväg och serveras kall. Perfekt picknickmat att ta med på stranden eller båtutflykten.

För 4 person(er)

Ingredienser

12-15 kokta kalla färskpotatisar (á 800 g)
1 knippa färsk gul lök
1 msk olivolja
20 gröna oliver med sardeller
8 ägg
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl riven ost (17%)

Tomatsallad

500 g tomater, gärna i olika sorter
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

15 min+25 min i ugnen

Omelett i ugn med tomatsallad – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Skär bort blasten från löken, spara den till salladen. Ansa och strimla löken.
  2. Häll oljan i en ugnssäker form och lägg i potatis och lök. Halvera och strö över oliverna. Stek mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.  Häll smeten över potatis, lök och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Strö över osten och grädda ytterligare ca 10 min.
  5. Skär tomaterna i bitar. Strimla lökblasten. Blanda tomater, lök, olja, vinäger, salt och peppar. Servera omeletten med tomatsallad.