Ugnsomelett med bondsallad

Omelett i ugn. Forma gärna små ägg av ugnsomeletten och lägg dem direkt i salladen. Ringla en god senapsdressing över.

Ugnsomelett med bondsallad

 

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop lite av mjölken med vetemjölet. Koka upp resten av mjölken. Vispa ner mjölredningen och låt koka upp. Låt svalna.
2. Rör ner ett ägg i taget. Häll smeten i smord form som rymmer ca 1 liter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
3. Sallad: Skär fläsket i bitar och stek det 2-3 min i stekpannan. Skala och strimla löken. Koka haricots verts och låt rinna av. Blanda lök, sallad, haricots verts och oliver.
4. Dressing: Blanda ingredienserna och ringla den över. Lägg på fläsket. Servera salladen med formade ägg av omeletten. Garnera med timjan.

Recept från