Efterstek frittatan i ugnen eller på spisen på svag värme under lock ca 15 minuter.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 zucchini (400 g)
4 salladslökar eller gul lök
12-15 körsbärstomater
8 skinka rökta skivor
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
8 ägg
4 msk vatten
100 g fetaost
rucola (ev)

1. Ansa och skiva zucchini och lök. Dela tomaterna. Dela skinkan i mindre bitar.
2. Sätt ugnen på 225º. Fräs zucchinin i oljan ca 3 min. Tillsätt lök, tomater och skinka och fräs ca 3 min. Salta och peppra. Vispa ägg och vatten och häll över. Smula över osten. Lyft omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek omeletten på svag värme ca 5 min. Efterstek mitt i ugnen 10–15 min. Strö ev över rucolasallad.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Köp hem 5, Övrigt