De här äpplena är mycket goda till julskinkan. Lägg rödlöken i vinäger en stund så får den en klarare röd färg och smaken mildras något .

För 8 person(er)

Ingredienser

4 äpple gärna ingrid marie
3 msk smör smält
1 tsk ingefära mald
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

SALLAD

1 rödlök stor
1 msk vitvinsvinäger
100 g rucola
0,5 dl solroskärnor rostade, salta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Ugnsbakat äpple med ingefära och sallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera och kärna ur äpplena. Lägg äppelhalvorna i en ugnssäker form med snittytan upp. Pensla med smält smör och pudra över ingefära.
  3. Stek äpplena mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna något.
  4. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg skivorna i vinägern ca 5 min. Skölj rucola och blanda med rödlök och solroskärnor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg salladen på äppelhalvorna vid servering.