De bakade tomaterna är goda till pasta eller som tillbehör till kött och kyckling.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g körsbärstomater gula och röda
1 knippe gul lök färsk
3 vitlöksklyftor
0,5 basilika kruka
2 msk olivolja
0,5 dl balsamvinäger
4 lagerblad
1,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 200°. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Ansa och dela löken i kvartar. Skala och skiva vitlöken. Lägg allt i en ugnssäker form.
2. Repa bladen från basilikan och strö dem över tomaterna och löken. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Lägg i lagerblad och strö på salt och peppar. Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt