Om du inte hittar racks går det bra med kotletter.

För 4 pers

Ingredienser

Ugnsbakade morötter med lammracks och olivkräm

1 kilo lammracks
800 g morötter
1 litet blomkålshuvud (500 g)
1 gul lök
1 msk + 1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk + 1 tsk salt
2 krm + 2 krm nymald svartpeppar
1 tsk timjan

Tillbehör

1 burk mörk olivcrème

30 min

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och skär löken i bitar.

2. Lägg morötter, blomkål och lök i  en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk olja. Lägg köttet på grönsakerna och stek mitt i ugnen tills köttet har 55 grader innertemperatur, beräkna ca 15 min.

4. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i kotletter. Servera med morötter, blomkål och olivcrème.