30 minuter + 25 minuter i ugn
Ugnsbakade morötter med dukkah och naanbröd — gör så här:
- Dukkah: Sätt ugnen på 175°. Rosta mandeln på en plåt mitt i ugnen 10–15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna. Finhacka mandeln.
- Rosta sesamfrön, koriander och spiskummin i en torr panna. Stöt frön och kryddor i en mortel. Blanda frön, kryddor och mandel. Krydda med salt och peppar.
- Höj ugnsvärmen till 250°. Skrubba morötterna och halvera dem eventuellt på längden.
- Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över korianderfrön och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca
15 min, tills morötterna är något mjuka men har en kärna kvar. - Pensla naanbröden med olja. Grilla dem på grillen ca 2 min på varje sida.
- Servera morötterna med naanbröd, dukkah och smetana.