Sejrygg går att beställa i fiskdisken. Den går att byta ut mot lubb eller annan fast vit fisk.

För 8 person(er)

Ingredienser

1,2 kg sejryggfilé med skinnet kvar
2 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
2 msk smör

Pumpacrème:

800 g muskatpumpa
2 msk smör
3 msk crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Palsternackor:

1 kg palsternackor
2 msk olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Vinägrett:

1 dl kalamataoliver urkärnade
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm strösocker

Garnering:

1 citron
dill

1. Pumpacrème: Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna pumpan. Koka den mjuk i lättsaltat vatten under lock, ca 15 min. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt.
2. Mixa pumpan med smör och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
3. Palsternackor: Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och honung, krydda med salt och vitpeppar. Vänd runt och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
4. Vinägrett: Hacka oliverna, skala och  finhacka löken. Blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med salt, socker och peppar.
5. Sänk ugnsvärmen till 150°. Skär fisken i 8 portionsbitar. Krydda  med salt och peppar. Bryn dem hastigt i smör i het stekpanna, först med köttsidan nedåt.  Lägg fisken, med skinnsidan upp, i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min till 53° innertemperatur.
6. Servera fisken med pumpacrème och rostade palsternackor.  
Skeda vinägretten runt om. Garnera med citronklyftor och dill.