Byt ut den varma potatissalladen mot kokt potatis och en grönsallad om du vill hinna med annat medan maten sköter sig själv.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g sejfilé
0,5 tsk salt + 1/2 tsk salt
1 knippa persilja
1 påse mandelspån (50 g)
1 dl parmesanost riven färsk
1 msk olivolja
1 msk vatten

Sallad:

1 körsbärstomater ask (250 g)
8-10 potatisar (800 g)
1 purjolök
1 msk olivolja 1 msk olivolja
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt.
2. Mixa persilja, mandelspån, ost, olivolja och vatten med mixerstav. Smaka av med 1/2 tsk salt. Bred blandningen på fisken. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.
3. Lägg tomaterna i en liten ugnssäker form och tillaga dem vid sidan om fisken.
4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna och ånga av. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 1 msk olja ca 3 min.
5. Blanda potatis, ugnsbakade tomater och purjolök. Ringla över 1 msk olja och krydda med salt. Servera salladen till fisken.

Ca 530 kcal per portion, 22 g fett, 42 g protein, 39 g kolhydrater.