Ugnsbakad rotsellerimajonnäs med tryffel

Recept på ugnsbakad rotsellerimajonnäs med tryffel. Krämig mjuk sås med läcker smak av rotselleri och tryffel.

För 4 dl:

Ingredienser

500 g rotselleri
1 dl olivolja
1 dl rapsolja
0,5 tsk tryffelolja
1 tsk citron pressad
1 tsk salt

20 minuter + 1 ½ timme i ugn

Ugnsbakad rotsellerimajonnäs med tryffel — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg rotsellerin på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen tills den är genommjuk, ca 1 1/2 timme. Låt svalna.
  2. Skala sellerin och mixa den med mixerstav. Tillsätt olivolja och rapsolja i en tunn stråle. Smaksätt med tryffelolja och citron och krydda med salt.
Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad