Ugnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkål

Att tillaga middagen i ugnen är fiffigt, då hinner du fixa med annat under tiden, t ex göra en coleslaw.

Ugnsbakad lax med coleslaw,   sojarostad morot och blomkål Receptbild - Allt om Mat
Anna Skog

Ugnsbakad lax med coleslaw, sojarostad morot och blomkål

Ingredienser 4 person(er)

1/2 tsk salt
1 msk+1msk rapsolja
2 msk japansk soja
400 g morötter
1 blomkålshuvud, (ca 600 g)
500 g laxfilé med skinn
1 krm nymald svartpeppar
1 citron, rivet skal och saft
Coleslaw
1/2 tsk salt
1 msk pressad citron
200 g vitkål
1 krm nymald svartpeppar
2 1/2 dl turkisk yoghurt

Näringsvärde

510 kcal, 31 g fett, 33 g protein, 21g g kolhydrater

Tillagning: 15 min + 30 min i ugn

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Ansa och skär blomkålen i grova buketter.
3. Lägg grönsakerna i en stor ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och strö över citronskal. Häll över soja och hälften av citronsaften. Blanda grönsakerna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
4. Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Lägg laxbitarna i formen. Ringla över 1 msk olja och häll över resten av citronsaften. Salta och peppra.
5. Sänk ugnsvärmen till 175°. Tillaga grönsaker och lax ca 10 min, tills laxen är klar.
6. Strimla kålen fint. Tillsätt citronsaft och salt och krama kålen med handen tills den mjuknat. Blanda kålen med peppar och yoghurt.
7. Servera lax och grönsaker med coleslaw.

Recept från