Ugnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsallad

Recept på en riktigt lättlagad laxrätt med syra och sötma från äpple.

20 min + 15 min i ugn

Ugnsbakad lax med äpple och honungsmarinerad kålsallad

Gör så här:

Kålsallad:

1. Finstrimla kålen. Strö över salt. Låt stå ca 20 min.Skölj  kålen och krama ut vätskan.

2. Blanda samman senap, honung, pressad vitlök och olja. Vänd ner kål och persilja.

3. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning.

4. Skär laxfilén i fyra bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och strö över salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplena grovt. Strö purjolök och äpple över laxen. Blanda grädde och senap och häll över.

5. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kålsallad och ris.

Tips: Bra rätt att göra för många. Öka tillagningstiden med ca 5 min om du gör större sats.

Recept från