Ugnsbakad gösfilé med brynt mandel- och äppelsmör och haricots verts

Recept på en lättrimmad gös som bakas i ugn och serveras med brynt smör, bacon, äpple och haricots verts. Rostade mandlar och rökigt fläsk är så gott till gösen.

Annonsen laddas.

30 min

Ugnsbakad gösfilé med brynt mandel- och äppelsmör och haricots verts

 

1. Blanda salt och vatten. Lägg fisken i lagen och låt rimma ca 15 min. Sätt ­ugnen på 150°.
2. Mos: Skala och skär potatisen i ­mindre bitar. Koka den mjuk. Häll av ­vattnet och låt ånga av. Mosa den hastigt tillsammans med smör med elvisp. ­Tillsätt mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt.
3. Ta upp fisken ur lagen och torka av med bakplåtspapper. Lägg den på en plåt med hushållspapper. Tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 20 min.
4. Smör: Skålla och skala mandeln. ­Rosta mandeln i en torr, het stekpanna. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Blanda dem med citronsaften.
5. Haricots verts: Skär det rökta fläsket i små tärningar. Stek det knaprigt i en stekpanna. Tillsätt bönorna och låt fräsa med ca 2 min. Krydda med salt.
6. Bryn smöret i en kastrull tills det fått fin färg och är nötbrunt. Tillsätt mandel och äpple.
7. Lägg fisken på varma tallrikar. Klicka moset vid sidan om och strö över rostad lök eller servera det i en liten skål bredvid. Lägg haricots verts vid sidan om och skeda över smöret med mandel och ­äppelskivor. Ganera med dill.

Recept från Allt om Mat