Ugnsbakad forell

Mia: ”Får du inte tag på forell går det även bra med till exempel röding, dorade eller abborre. Min svärmor gör ofta en enkel och underbart god röra av crème fraiche och 
lök som passar utmärkt till fisk.”

15 min + 20-30 min i ugn

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj av fiskarna och skölj ur buken.
3. Skrubba citronen i ljummet vatten. Skiva den och halvera skivorna. Grovhacka dillen. Skiva smöret med en osthyvel.
4. Strö salt i fiskarnas bukar. Stoppa in citron, dill och smör.
5. Lägg fiskarna i en ugnsform. Snitta skinnet med en vass kniv och gnugga in lite salt.  
6. Baka fiskarna mitt i ugnen 20–30 min.
7. Koka potatisen.
8. Lökröra: Skala och hacka löken fint. Vispa ihop den med crème fraiche, gärna med en 
elvisp så blir det fluffigt! Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera till de hela fiskarna och potatisen.

Recept från /LagaLätt