I annonssamarbete med SöNDAG

För 6 personer

Ingredienser

1,5 dl kallpressad olivolja
3 auberginer sköljda och halverade på längden
havssalt och svartpeppar

Fyllning:

2 gula lökar finhackade
4 vitlöksklyftor
1 tsk mald kummin
5 mogna tomater hackade
1 msk torkad oregano
havssalt och nymald svartpeppar
0,5 tsk strösocker
1,5 dl vatten
3 msk persilja färsk, slätbladig, hackad
1 msk tomatpuré utrörd i 1,5 dl hett vatten

1/Hetta upp hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i 3 auberginehalvor och fräs dem gyllenbruna runt om. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med de resterande
halvorna. Lägg halvorna med skalet nedåt i en ugnsfast form, krydda.
2/Hetta upp resten av oljan i en gryta. Tillsätt lök och fräs sakta tills den börjar få färg. Blanda ner vitlök och kummin och bryn i 2–3 minuter. Tillsätt tomater, oregano, salt, peppar, socker och vatten. Täck med lock och låt koka i 15 minuter. Rör om.
3/Rör i persiljan och fördela därefter fyllningen på auberginehalvorna. Häll över den utspädda tomatpurén och ugnsbaka i 45 minuter i 190 grader. Ös auberginerna en gång under tiden. Serveras het eller rumstempererad.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Grönsaker, Söndag