Edsbackas röda sallad är jättegod till syltan, pastejen, skinkan och charkuterierna.

För 8 person(er)

Ingredienser

2 äpplen
1,5 msk grenadin (rött extrakt från granatäpple, butikens drinktillbehörshylla)

Rödlök i ett-två-tre-lag

2 lökar röda
2 msk ättika 24 %
4 msk strösocker
6 msk vatten

Rödkål i vinägrett

500 g rödkål
1 msk röd vinäger
2 msk rapsolja svensk
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymalen

Tvåstjärnig julsallad – gör så här:

  1. Skär äpplena i mycket små tärningar och blanda med grenadin.
  2. Koka upp ett-två-trelagen, låt den kallna. Finskiva löken och lägg den i lagen 30 minuter eller längre.
  3. Blanda vinägretten i en skål. Tunnskiva rödkålen och blanda den med vinägretten.
  4. Sila av löken, blanda den med rödkålen, tillsätt äppeltärningarna med grenadin. Ställ kallt till nästa dag.
Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt, Sallader