Tvärnöskinka med långkokt ägg och sparris

Niklas tillagar äggen på låg temperatur i en hel timme för att få äggvita och äggula i samma, lösa konsistens. Han använder ägg från dvärghöns men små vanliga ägg går lika bra. En enklare variant är att pochera äggen,

1. Lägg äggen i en kastrull och häll på rikligt med vatten. Värm till 60° och låt äggen ligga 1 timme i samma temperatur. Spola i kallt vatten, lägg i kylen 1 timme eller tills ägget är helt kallt.
2. Dressing: Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ner oljan lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
3. Bryt av nedersta delen på sparrisstjälkarna ca 2 cm. Skär sparrisen i ca 5 cm långa bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ca 3 min. Doppa dem snabbt i kallt vatten.
4. Servering: Skala äggen. Lägg skinkan på tallrikar. Klicka dressingen på skinkan, lägg på sparrisbitar och toppa med ägget. Ringla över lite rapsolja, garnera med små dillkvistar och mal över svartpeppar.

Recept från