Snittar med tunnbröd - perfekta till festen. Den confiterade citronen, som kan göras i god tid, blir det där lilla extra som höjer tunnbrödssnurrorna ett snäpp.

För 60 snurror

Ingredienser

Tunnbrödssnurror med räkor

2 kilo räkor med skal
2 knippor dill
400 g naturell färskost
1 1/2 tsk salt
2 mrm nymald svartpeppar
200 g löj- eller sikrom
5 rektangulära tunnbröd

Confiterad citron

2 citroner
2 msk strösocker
1 msk salt

Garnering

dillkvistar

20 min + 40 min i ugnen

Tunnbrödssnurror med räkor och confiterad citron – gör så här:

  1. Citron: Sätt ugnen på 275 grader. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Halvera dem och lägg halvorna med snittytan uppåt i en ugnssäker form. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg. Ta ut och låt citronerna svalna. Skär dem i riktigt små tärningar. Blanda citronen med salt och socker. Låt kallna.
  2. Skala och grovhacka räkorna. Hacka dillen och blanda med färskosten. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt ner löjrommen.
  3. Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Skär rullarna i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem på ett fat och toppa med den confiterade citronen. Garnera med dillkvistar och servera.