Recept på tsatsikirisotto med citronkotlett. En grekinspirerad risotto där gurka och yoghurt rörs ner i riset. Smakrikt och saftigt.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 fläskkotletter à 125 g
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar
2 tsk smör
1 tsk oregano
0,25 citron pressad, saft

Tsatsikiris:

1,25 dl arborioris eller avorioris
2,5 dl vatten
0,5 gurka liten
1 dl mild yoghurt
0,5 vitlöksklyfta pressad
0,5 tsk salt

Tillbehör

sallad

Tsatsikirisotto med citronkotlett – gör så här:

  1. Koka riset i vatten ca 20 minuter.
  2. Riv gurkan grovt. Rör ner den i det kokta riset. Rör i yoghurt, vitlök och salt.
  3. Skär bort allt fett från kotletten och krydda köttet med
    salt och peppar.
  4. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Krydda med oregano och citronsaft.
  5. Servera med risotto och sallad.

    Ca 435 kcal, varav ca 16 g fett, 41 g kolhydrater, 32 g protein.