Stuvad kål är en underskattad godsak, särskilt i skördetider. Här smaksätter vi den med tryffelolja och serverar med goda smakrika korvar.

För 4 pers

Ingredienser

Tryffelstuvad vitkål

400 g späd vitkål
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk Maizena majsstärkelse
1/2-1 tsk tryffelolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

15 min

1. Finstrimla kålen. Smält smöret i en kastrull. Lägg i kålen och fräs ca 2 min. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp på svag värme under omrörning.

2. Låt kålen sjuda tills den är mjuk och red därefter av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Krydda med tryffelolja, salt och peppar och servera genast till korv och eventuellt nykokt potatis.