Trucha

Truchan kan förvaras i kylskåp 2–3 dagar och i frysen 3 månader. Värm den eventuellt i 175° ugn 5–10 minuter före servering. Pastis är en fransk aperitif smaksatt med anis.

10 min + 20 min i ugnen

1. Koka upp pastis, vatten och russin. Låt sjuda 2 min. Sila av vätskan och lägg rus­sinen åt sidan.
2. Skölj mangolden. Skär bort stjälkarna och den grova stjälken i bladens mitt. Grovhacka.
3. Rosta pinjenötterna på medelvärme i torr stekpanna, passa så att de inte bränns! Riv parmesanosten. Vispa äggen och blanda ner nötter och ost. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i en panna med olja ca 1/2 min. Tillsätt mangold eller spenat  och fräs tills bladen sjunker ihop.
5. Lägg fräset i en smord ugnsform (ca 28  x 20 cm) med bakplåtspapper i bottnen. Häll över äggsmeten och strö över russinen.
6. Grädda  ca 20 min, tills äggkakan stannat och fått fin färg. Låt svalna. Stjälp upp på ett fat och skär i mindre bitar.

Recept från /LagaLätt