Nötbottnar med en härlig kolakräm emellan - en kaka helt utan gluten. Tänk på att låta krämen svalna ordentligt innan kakan läggs
ihop.

För 12 bitar

Ingredienser

Bottnar

5 äggvitor
1,25 dl strösocker
75 g hasselnötter malda
3 msk kakao

Fyllning

5 äggulor
1,5 dl strösocker
1,25 dl vispgrädde
100 g choklad mörk, i bitar
150 g smör i kuber

Garnering

0,5 dl mandel flagad
0,5 krm salt

1. Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna hårt. Rör försiktigt ner socker, nötter och sikta ner kakao. Rita upp två cirklar, 23 cm i diameter, på bakplåtspapper och smörj lätt med lite smör.
2. Bred ut smeten i ringarna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Lossa bottnarna medan de ännu är lite varma.
3. Fyllning: Blanda gulor, socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda upp under vispning tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och rör i choklad och smör. Rör tills allt är smält och blandat sig väl.
Låt krämen kallna i kyl ca 2-3 timmar.
4. Bred krämen mellan och ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Rosta mandeln i en torr stekpanna och salta. Strö mandeln över tårtan.