Här balanseras fruktköttets sötma med syran från citron och lime och hettan från den spanska pepparn.

För 10 person(er)

Ingredienser

500 g räkor skalade
0,33 gurka
0,5 ananas färsk
1 paprika röd
2 salladslökar
1 röd spansk pepparfrukt urkärnad
2 avokadofrukter
2 koriander kvistar, färsk

Dressing

4 msk apelsinsaft pressad
3 msk citronsaft pressad
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Skala och kärna ur gurkan. Skär bort skalet på ananasen och skär bort rotstocken. Skär gurka, ananas och paprika små tärningar.
Strimla salladslöken och finhacka pepparfrukten. Dela räkorna.
Blanda alltsammans i en skål och ställ kallt.
2. Rör samman dressingen. Hit går bra att förbereda.
3. Skala, kärna ur och fintärna avokadofrukterna.
Strimla korianderbladen. Blanda det med räkblandningen.
Vänd ner dressingen. Fördela salladen i glasen.

Fler recept med: Drinkar, Övrigt, Skaldjur