Garnera gärna parfaiten med långa kokosflingor.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 papayor (750 g)
1 honungsmelon (800 g)
3 apelsiner
2 ananas (1 1/2 kilo)
1 burk litchifrukt (ca 500 g) konserverad
250 g jordgubbar

Lime- och kokosparfait:

4 äggulor
1,5 dl strösocker
2,5 dl kokosmjölk
2 lime, rivet skal
2 msk lime pressad
4 dl vispgrädde

Tillbehör:

100 g kokos riven, eller långa kokosflingor

Tropisk fruktsallad med lime- och kokosparfait – gör så här:

  1. Parfait: Vispa äggulor och socker pösigt.
  2. Tillsätt kokosmjölk, rivet limeskal och pressad lime.
  3. Vispa grädden. Blanda den med äggblandningen. Plasta in en avlång sockerkaksform och häll smeten i den. Ställ i frysen minst 4 timmar.
  4. Skala, kärna ur och skär papaya, melon och apelsin i bitar. Skala och skär bort den grova stocken på ananasen. Skär den i bitar. Låt litchin rinna av. Snoppa och halvera eventuellt jordgubbarna. Blanda samman frukten.
  5. Vid serveringen, ta ut parfaiten ca 20 min innan den ska serveras. Strö över kokosflingorna och skär upp i bitar. Servera med fruktsalladen.
  6. Rosta kokosen i torr stekpanna.