Chutneyn håller upp till 3 månader i kylen. Servera till vilt eller något gott kött eller en gryta i höstmörkret.

För 1 1 liter

Ingredienser

675 g tranbär
3 gula lökar
1 msk rapsolja
2 msk finhackad ingefära
1 apelsin, rivet skal
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 1/2 dl rödvinsvinäger
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt

30 min

1. Skala och strimla löken. Fräs i olja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt tranbär, ingefära, apelsinskal, kanelstång, stjärnanis, vinäger och socker.
2. Låt koka ihop utan lock ca 20 min. Salta.
3. Häll chutneyn i rena glasburkar, gärna varma, och sätt på locket. Låt kallna och förvara kallt.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter