Tranbärsbräserad kyckling med lättkokta rotfrukter

Tranbärsjuicen ger syra och fruktighet till den smala grytan, men kan ersättas med lingondricka om den är lättare att finna. Ät gärna en frukt efteråt som dessert.

1. Koka upp tranbärsjuicen med buljongtärningen i en kastrull eller traktörpanna.
2. Skär bort synligt fett från kycklinglåren. Salta och
peppra på insidan och fäst med tandpetare. Sjud kycklingen under lock ca 10 min.
3. Skala och tärna rotfrukterna i små tärningar. Strimla purjolöken.
4. Ta upp kycklingen och håll den varm under folie. Lägg i
rotfrukter och lök i buljongen och sjud ca 10 min, tills tärningarna känns mjuka.
5. Blanda majstärkelse och vatten och red såsen. Ta bort tandpetarna och lägg i kycklinglåren och smaka av med peppar och salt. Garnera med hackad persilja. Servera med pressad potatis. Ca 385 kcal per portion, varav 3 g fett.

Recept från