En härlig skördesoppa som är godast nylagad.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 blomkålshuvud (ca 400 g)
200 g broccoli
4 morötter mindre, (ca 200 g)
1 purjolök (ca 100 g)
1 fänkål (ca 150 g)
1 l vatten
0,5 dl grönsaksbuljong koncentrerad
0,5 dl bladpersilja hackad
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

1. Ansa och skölj grönsakerna.
Bryt blomkål och broccoli i buketter.
Skär morötter, purjo och fänkål i mindre bitar.
2. Koka upp vatten och buljong.
Lägg först i morötter, fänkål, blomkål och broccoli. Låt koka i ca 3 minuter. Tillsätt purjolök och persilja och koka ytterligare 2 minuter. Prova med sticka.
Smaka av soppan med salt och peppar. Servera direkt.