Toscamazariner

Recept på toscamazariner. Karamellig topping möter rostade nötter och mör botten. Lycka!

40 min + 25 min i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut
    degen i formar, ca 7 cm i diameter.
  2. Mazarinsmet: Blanda mandelmassa och smör, gärna i matberedare. Blanda i ett ägg i taget och sedan äggulorna. Fyll mördegs­­form­arna med smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Höj ugns­värmen till 200°.
  3. Tosca: Blanda mandel och nötter i en bunke. Koka grädde, smör, socker och glykos eller honung i en kastrull under omrörning tills smeten börjar få gyllenbrun färg. Häll smeten över nötterna och blanda om.
  4. Fördela nötsmeten på mazarinerna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna på galler.

Recept från