Kaffe och kardemumma är en god kombination som ger smak åt både kaka och tosca.

För 45 bitar

Ingredienser

100 g smör
200 g mandelmassa finriven
1,5 dl strösocker
3 potatisar kokta, rivna
3 ägg
1,5 msk espresso eller starkt kaffe
1 tsk kardemumma stött

Tosca

0,5 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
50 g smör
50 g honung
50 g valnötter
50 g mandel
0,5 msk kakao
0,5 msk kaffe starkt

Valnötter

50 g valnötter
100 g choklad mörk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda smör, mandelmassa, socker och potatis. Rör till en smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner kaffe och kardemumma.
2. Smörj och bröa ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20×30 cm. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen
ca 40 min.
3. Tosca: Koka ihop socker, grädde, smör och honung i en kastrull 10-20 min. Strimla nötter och mandel under tiden. Rör ner kakao och kaffe. Vänd till sist ner nöt- och mandelstrimlorna i smeten.
Häll ut den på kakan. Låt kallna och skär upp i bitar.
4. Dela valnötterna på längden. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa valnötterna till hälften i chokladen och fäst en nöt på varje kaka.