Tortillasoppa – en soppa med lite extra sting i

Minska på chilin för en barnvänligare variant. Friterade tortillas kan ersättas med tortillachips.

Annonsen laddas.

40 min

Tortillasoppa

 

Gör så här:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör. Kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Tillsätt den och urkärnad chili. Krydda med koriander och spiskummin och fräs ca 2 min, tills löken är genomskinlig.

2. Lägg i buljongtärningarna, häll på tomater och vatten. Sjud ca 30 min under lock på låg värme.

3. Ta upp chilin för en mildare ­soppa eller låt den vara kvar för en soppa med hetta. Mixa soppan.

4. Tillbehör: Dela och skär tortillabröden i fina strimlor. Hetta upp 3 dl olja i en kastrull. Fritera tortillastrimlorna tills de fått fin färg, ca 2 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fräs kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna, salta. Tärna avokadorna. Servera soppan med alla tillbehör.

Recept från Allt om Mat