Tortilla är spanska namnet på omelett. Tortilla kan också vara botten till tapas och skäras i tårtbitar eller fyrkanter och garneras med godsaker, som här med räkor och lite crème fraiche.

För 10 st

Ingredienser

500 g potatis
1 lök finhackad, gul
2 vitlök klyftor, tunt skivade
3 msk gräslök fint hackad
0,5 tsk salt
2 msk olivolja + 1 msk
5 ägg
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Garnering

2 dl crème fraiche
500 g räkor med skal

1. Börja med att skala räkorna och ställ dem kallt.
2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
Blanda med lök, vitlök, gräslök och salt.
3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och häll ner potatisblandningen. Platta till med en stekspade och vänd lite då och då tills potatisen i det närmaste är mjuk.
4. Vispa ägg, salt och peppar lätt i en bunke. Blanda ner potatisen i äggvispet.
5. Torka ur stekpannan med ett papper och hetta upp 1 msk olja.
Häll i potatis- och äggsmeten, platta till med en stekspade och låt tortillan stanna och bli gyllene i botten. Vänd med hjälp av ett stort lock och stek gyllene på andra sidan.
6. Låt tortillan kallna, skär i bitar, klicka på crème fraiche och garnera med räkor.