Torskfilé i krämig paprikasås

Recept på torskfilé i krämig paprikasås. Ajvar relish med pepparrotsmak finns i välsorterade butiker. Den kan bytas ut mot annan ajvar. Recept av Ulla Karlström

För 4 personer:

Ingredienser

400 g torskfilé
1 kilo potatis
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl ajvar relish med pepparrot
1 hönsbuljongtärning
200 g räkor frysta, skalade
1 gul lök
200 g babyspenat
1 kruka dill
smör, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Torskfilé i krämig paprikasås – gör så här:

  1. Skölj och halvera potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar.  Strö på 1 tsk salt. Koka upp grädde, ajvar relish och smulad buljongtärning. Lägg i fisken och låt sjuda under lock ca 6 min. Tina räkorna och låt rinna av på hushållspapper. Repa dillen.
  3. Skala och strimla löken. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna ca 2 min. Vänd ner spenaten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner potatis och dill.
  4. Servera fisken med spenat-potatis.