Recept på torsk i ugn med pestotäcke. Torsken serveras med matvete, som är ett gott och nyttigt alternativ till potatis och ris.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g torskfilé fryst, MSC-märkt
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl parmesanost riven (40 g)
2 msk olivolja
2 dl matvete
250 g sockerärter
1 pkt körsbärstomater (250 g)

Torsk i ugn med pestotäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
  2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.
  4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker.

    Ca 400 kcal per portion, 12 g fett, 36 g protein, 32 g kolhydrater