Torsk med pestotäcke

Torsken serveras med matvete, som är ett gott och nyttigt alternativ till  potatis och ris.

1. Sätt ugnen på 200°. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen och lägg den i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.
2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, 1 krm salt och olivolja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.
4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker.

Ca 400 kcal per portion, 12 g fett,
36 g protein, 32 g kolhydrater

Recept från