Belugalinser frästa med citron är nästan gott nog i sig. Men så får man ugnsbakad torsk också. Och paprikakräm.  

För 4 portioner

Ingredienser

2 dl belugalinser
1 l vatten
2 grönsaksbuljong, tärning
1 förp tinad ryggfile av torsk 480g
1/2 tsk salt
1 1/2 dl rostad paprika i lag
1 1/2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 1/2 citron
1 msk olivilja
1 tsk paprikapulver, stark
1 krm svartpeppar
1 tsk olivolja
1/2 kruka basilika

30 min

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Koka linserna i vatten och buljong 15 min. De ska fortfarande vara lite ”tuggiga”.
3. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper, salta. Baka fisken mitt i ugnen 15 min.
4. Torka paprikan med hushållspapper. Mixa den med en stavmixer, tillsätt crème fraiche, salt och 1/2 pressad citron.
5. Skiva 1 citron och fräs med linser och olja i en kastrull.
6. Krydda fisken med paprikapulver och peppar. Ringla över oljan.
7. Servera fisken med linser och paprikakräm. Garnera med basilikablad.

279 kcal/portion
7 g fett, 31 g protein, 21 g kolhydrater