Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp

Recept på torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp. Mild och krämig fiskgryta med mos – riktigt mumsig vintermat!

För 4 personer:

Ingredienser

500 g torskfilé eller annan vit fisk, t ex kolja eller sej
500 g potatis
500 g palsternacka
1 dl mjölk + 1 dl
3 dl vispgrädde
0,5 dl dijonsenap
1 fiskbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
salt, nymald vitpeppar

30 minuter

Torsk i dijonsenapssås med dill och potatis- och palsternacksstomp — gör så här:

  1. Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av kokvattnet och tillsätt 1 dl mjölk. Stompa rotfrukterna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Skär fisken i bitar. Krydda med 1 tsk salt. Koka upp grädde, 1 dl mjölk, senap, buljongtärning och vinäger i en traktörpanna. Lägg i fisken, sänk värmen och sjud tills fisken är precis färdig,
  3. Hacka dillen. Halvera tomaterna. Lägg dill och tomater i pannan. Servera tillsammans med stompet.