Det asiatiska ströbrödet, panko, får den friterade kycklingen att bli oemotståndligt frasig.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor skalade rivna
0,5 tsk salt
2 dl mjölk
1 dl pankoflingor (asiatiskt ströbröd)

FRITERING OCH SERVERING

3 dl rapsolja
0,5 citron i tunna klyftor

Friterad kyckling – gör så här:

  1. Skär kycklingköttet i kuber. Riv vitlöken mosig, blanda den med saltet och marinera köttet i blandningen 1 timme.
  2. Ta upp och torka kuberna. Doppa dem i mjölk och rulla dem därefter i panko.
  3. Hetta upp oljan i en liten gryta eller wok till 180° då det börjar ryka lätt. Fritera kuberna ljust gyllene ca 4 min.
  4. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg upp på små fat och servera med citron.